Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Joanna
Gaduła
Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 518
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Zachodniopomorskie Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 15:52, 29 Sty 2014 Temat postu: |
|
|
My barfujemy od prawie roku i mimo, że częściowo kupuję mrożone zwłaszcza rarytasy typu struś, konina, żołądki z treścią to i tak wychodzi podobnie jak wcześniej karma. Niedawno liczyłam i wyszło mi, że w sumie na dwa 30 kg psy wydaję miesięcznie ok. 250 zł.-270 zł. w zależności jakie smakołyki akurat kupię /w tym są już suplementy/ A widok zadowolonych pycholi i czas wylizywania pustej już miski bezcenny.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
margie
Bywalec
Dołączył: 16 Gru 2013
Posty: 84
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 17:42, 29 Sty 2014 Temat postu: |
|
|
moj Idek jadl wylacznie gotowane jedzenie, suchej karmy nie chcial. Dopoki mieszkal w hodowli to jadl, jak sie pzresaidl do mnie- odmowil:)
I faktycznie, nie chorowal na nic. Nowotwor pojawil sie na starosc, mial skonczone 13 lat jak sie zaczely problemy z sercem....
Wg mnie bardzo wazne jest co jemy, im mniej przetworzone, od lokalnyhc producentow, tym lepiej.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
mala_czarna
Moderator
Dołączył: 08 Mar 2007
Posty: 1829
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 11 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Czw 8:34, 30 Sty 2014 Temat postu: |
|
|
Joanna napisał: | My barfujemy od prawie roku i mimo, że częściowo kupuję mrożone zwłaszcza rarytasy typu struś, konina, żołądki z treścią to i tak wychodzi podobnie jak wcześniej karma. Niedawno liczyłam i wyszło mi, że w sumie na dwa 30 kg psy wydaję miesięcznie ok. 250 zł.-270 zł. w zależności jakie smakołyki akurat kupię /w tym są już suplementy/ A widok zadowolonych pycholi i czas wylizywania pustej już miski bezcenny. |
O kurcze, a gdzie w Wawce ja strusinę kupię??
Słuchajcie, ja mam jakieś obiekcje odnośnie barfa, bo: boję się, że Frotka będzie mieć problemy z wypróżnianiem się, nie umiem bilansować takiego sposobu odżywiania, a przy suchej karmie takiego problemu nie mam, no i jak to wszystko przygotowywać? Wcześniej mrozić, trzymać w lodówce??
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
SleepingSun
Gaduła
Dołączył: 12 Gru 2011
Posty: 621
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 12:21, 30 Sty 2014 Temat postu: |
|
|
trzeba zachować odpowiednią proporcję między kośćmi (nigdy nie podajemy kości samych w sobie, tylko kości mięsne), mięsem a podrobami. z resztą zobaczysz bardzo dobrze - jak pies zrobi kupę rozlatującą się na milion kawałków to za dużo kości, jak będzie lekka to za dużo podrobów. proponuję zajrzeć na barfnyswiat są kalkulatory ale ja osobiście nie używam. my kupujemy mrozimy poporcjowane i wyciągamy. jak nic nie mam to kupuje najzwyklejszą kurę w sklepie
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
SleepingSun
Gaduła
Dołączył: 12 Gru 2011
Posty: 621
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 12:22, 30 Sty 2014 Temat postu: |
|
|
a zasadniczo ze względów bezpieczeństwa przemrażamy wieprzowinę (przez 50dni) - dlatego my wieprzowiny nie jemy.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|